airBaltic

Koronavírussal kapcsolatos friss információk:

 

Tekintettel a koronavírussal kapcsolatos helyzetre, illetve az újabb  magyar határzár miatt az airBaltic 2020.szeptemberétől újra felfüggesztette járatait. A légitársaság 2021.  júniuásától csökkentett járatszámmal és útvonalon indul újra. A korábbi járatokkal kapcsolatban, valamint az újra induló útvonalakról ezen a linken érhető el információ. >>>>

Az airBaltic ún. hibrid légitársaság, azaz mindkét modellből a legjobbakat ötvözi: alacsony ár, magas színvonal, minőségi szolgáltatás.A Budapest- Riga járat tervezett újraindulása 2021. június 19. heti 2 alkalommal, továbbra is a legújabb Airbus A220-300-as repülőgéptípussal.


Ez az új Airbus A220-300 a korábbi géptípusokhoz képest szélesebb üléssel, nagyobb ablakokkal, a kézipoggyász számára nagyobb tárhellyel rendelkezik, így garantáltan javul az utazási élmény. Jellemzője, hogy rendkívül halk, negyed annyira zajos, mint egy átlagos repülőgép, és egyben jelenleg a „legzöldebb”, környezetet kímélő géptípus.

 

 

Aktuális egészségügyi és biztonsági információk

  •  indulás előtt:  az online checkin indulás előtt 5 nappal már elérhető. A fedélzeti ellátás előre megrendelhető, és előre fizethető számos egyéb szolgáltatás is (pl. csomag, fast track, stb)
  • indulás előtt:  az online checkin indulás előtt 5 nappal már elérhető. A fedélzeti ellátás előre megrendelhető, és előre fizethető számos egyéb szolgáltatás is (pl. csomag, fast track, stb)
  • a repülőtéren: a maszk viselése kötelező a repülőtéren és az utazás teljes időtartama alatt.  Az airBaltic ingyenesen biztosítja az ún. Basic kit-et, mely maszkot és antibakteriális tisztítókendőt tartalmaz. A check-in  és a csomag leadó pultok védőkorláttal, és műanyag elválasztóval  vannak felszerelve a biztonságos távolság érdekében.  A repülőtéri dolgozók maszkban és kesztyűben dolgoznak.
  • A testhőmérsékletet még a biztonsági vizsgálat előtt mérik,  37,8⁰C fok feletti hőmérséklet esetén az utas nem szállhat fel a repülőgépre. 
  • Kézfertőtlenítő a repülőtér számos pontján biztosított, a terminált és a buszokat fokozottan tisztítják, fertőtlenítik.
  • Beszállítás: a repülőgép hátsó részétől kezdődik, a beszállókártyát az utas maga szkenneli be, és mutatja be az utazási okmánnyal együtt a kapunál.  A repülőtéri buszokat a megengedett max. utasszám felével üzemeltetik. 
  • a fedélzeten: a járatok telítettségének függvényében lehetőség szerint a középső üléseket igyekszik a légitársaság üresen hagyni, ill. a családoknak lefoglalni. 
  • Az Airbus A220-300 repülőgéptípus modern, a legújabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő rendszerrel üzemel, a levegő tisztaságáról a HEPA filterek gondoskodnak.
  • A fedélzeten kapható étel-ital előre csomagolt, a legmagasabb higiéniai feltételek betartásával  készültek, megvásárlása kizárólag bank/hitelkártyás fizetéssel lehetséges.
  • A repülőgépeket minden járat teljesítése után takarítják, fertőtlenítik, különös tekintettel a leginkább használt felületekre, mint pl. kartámla, asztal, biztonsági öv, lámpák, mosdók, stb.

 

Repülni jó!

Az első CS300 (Airbus A220-300) típusú repülőgép érkezése Budapestre

Hova repülhet velünk?

Rigán túl 70+ további úti cél!

Az airBaltic járatokkal számos Rigán túli városba is el tudunk jutni. Rövid csatlakozással érhető el a szomszédos Tallinn, Vilnius, Helsinki vagy akár Szentpétervár, de a Baltikumon túl is szép számú, 70+  úticélt érhetünk el az airBaltic járatokkal.

 

A fedélzeten - felár ellenében - felszolgált ételek és italok kiváló minőségűek, megfizethetőek. A lett konyha egyébként is méltó versenytársa a skandináv konyhaművészetnek, hiszen alapanyagban, az elkészítés módjában, tálalásban is nagyban hasonlít a skandináv konyhához, ami valljuk be, egyértelmű garancia a minőségre.

 

Business osztályon utazóknak természetesen a fedélzeti ellátást és a feladott poggyászt is tartalmazza a repülőjegy.

 

Lettország fővárosa, Riga egy kicsit fehér folt a városlátogatásra tervezett desztinációk térképén, pedig mindenképpen megér egy látogatást. Gyönyörűen felújított óvárosa, Vecriga, az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, változatos, sok évszázados építészetével és számos kulturális programjával az egyik leginkább ajánlható, megfizethető úti cél.  A jobbnál jobb éttermek  az északi konyha jellegzetes alapanyagaiból kínálnak igazi kulináris élvezetet. Garantált, hogy kellemes csalódásban lesz része az idelátogatóknak.

 

  

Kérje ajánlatunkat! 

Hasznos információk

Check-in

Az online /mobil check-in ingyenes és mindenképpen ajánlott is elvégezni, hiszen a repülőtéri check-in a legolcsóbb,

"Basic" ártípus esetén mára fizetős szolgáltatássá vált (30EUR)

 

Bővebben

Fedélzeti szolgáltatás

Business osztályon a repülőjegy ára tartalmazza a fedélzeti ellátást, a napszaknak megfelelő hideg vagy meleg ételt és italokat.


Turista osztályon térítés ellenében vehető igénybe, és akár előre is megrendelhető.

 

Poggyász

Kézi poggyász: 

 

Business osztályon: két kézipoggyász, melynek egyenkénti mérete nem nagyobb, mint 55cm x 40cm x 20cm (max. 8 kg), beelértve a kerekeket, fogantyúkat.

 

Turista osztályon 1 db, 8 kg-os kézipoggyász felvihető a fedélzetre (mérete max. 55x40x20 cm).

  

Feladott poggyász: 

 

Business osztályon 2 db feladott poggyászt (összsúly 46 kg) tartalmaz az ár,
Premium turista osztályú díjtétel vásárlása esetén pedig 1 db 23 kg súlyú poggyászt.


"Basic" turista árkategória esetén a poggyász csak felár ellenében adható fel. Ennek ára irányonként 35.00 eurótól kezdődik, függ az útvonaltól, utazás időpontjától és egyéb feltételekről.

 

 

Bővebben

KAPCSOLAT

airBaltic képekben