airBaltic

A világ legpontosabb légitársasága

A lettországi airBaltic légitársaságot nevezhetnénk akár az egész Baltikum nemzeti légitársaságának, hiszen nem csak Rigából, hanem Vilniusból és Tallinnból is üzemeltetünk repülőjáratokat a régió nagyvárosaiba.

Az airBaltic félig fapados, félig hagyományos légitársaság: a diszkont repülőjegy-ár, fizetős, de magas színvonalú, a klasszikus légitársaságokat idéző minőségi szolgáltatásokkal egészül ki.

 

Az Air Baltic 2011-től repül ismét Budapest és Riga között, hetente három közvetlen járattal. A versenyképes árak és a közvetlen összeköttetés a két város között már önmagában is attraktív. A járat sikerességét bizonyítja, hogy a 2018-as nyári szezontól már az egyik új, Airbus A220-300 típusú gépünk repül Budapestre!

 

És bár a Budapestre üzemelő járataink száma a korábbi évekhez képest kevesebb, a kapacitás ezeknek a nagyobb, Airbus A220-300 -as gépeknek köszönhetően így mégis közel duplájára nő.

 

Az új Airbus A220-300 a korábbi géptípusokhoz képest szélesebb üléssel, nagyobb ablakokkal, a kézipoggyász számára nagyobb tárhellyel rendelkezik, így garantáltan javul az utazási élmény. A típus jellemzője, hogy rendkívül halk, negyed annyira zajos, mint egy átlagos repülőgép, és egyben jelenleg a „legzöldebb”, környezetet kímélő géptípus.

 

 

2018. március 28-án Budapestre érkezett az új CS300 (Airbus A220-300) típusú repülőgép

Repülni jó!

Hova repülhet velünk?

Rigán túl 60 további úticél Európába Skandináviába, Oroszországba, Közel-Keletre

Az airBaltic járatokkal számos Rigán túli városba is el tudunk jutni. Rövid csatlakozással érhető el a szomszédos Tallinn, Vilnius, Helsinki vagy akár Szentpétervár, de a Baltikumon túl is szép számú, egész pontosan 60 további úticélt biztosít

Európában, Skandináviában, Oroszországban és a Közel-Keleten.

A fedélzeten - felár ellenében - felszolgált ételek és italok kiváló minőségűek, megfizethetőek. A lett konyha egyébként is méltó versenytársa a skandináv konyhaművészetnek, hiszen alapanyagban, az elkészítés módjában, tálalásban is nagyban hasonlít a skandináv konyhához, ami valljuk be, egyértelmű garancia a minőségre.

 

Lettország fővárosa, Riga sajnos még mindig egy kicsit fehér folt a városlátogatásra tervezett desztinációk térképén, pedig – lévén egykori Hanza város - mindenképpen megér egy látogatást. Riga gyönyörű óvárosa, Vecriga, az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, változatos, sok évszázados építészetével és számos kulturális programjával az egyik leginkább ajánlható, megfizethető úti cél. A jobbnál jobb éttermek pedig ár-érték arányban a szinte tökéletest nyújtják. Garantált, hogy kellemes csalódásban lesz része az idelátogatóknak.

 

 

 

 2019. nyári menetrend (2019. március 28 - október 27.)

 

kedd, csütörtök, szombat
BUDAPEST – RIGA│ 14:25– 17:25
RIGA– BUDAPEST │ 12:50– 13:45

 

Kérje ajánlatunkat! 

Hasznos információk

Check-in

Az online /mobil check-in ingyenes és mindenképpen ajánlott is elvégezni, hiszen a repülőtéri check-in a legolcsóbb,

"Basic" ártípus esetén mára fizetős szolgáltatássá vált (30EUR)

 

Bővebben

Fedélzeti szolgáltatás

Business osztályon a repülőjegy ára tartalmazza a fedélzeti ellátást, a napszaknak megfelelő hideg vagy meleg ételt és italokat.


Turista osztályon térítés ellenében vehető igénybe, és akár előre is megrendelhető.

 

Poggyász

Kézi poggyász: 

 

Business osztályon: két kézipoggyász, melynek egyenkénti mérete nem nagyobb, mint 55cm x 40cm x 20cm (max. 8 kg),

 beelértve a kerekeket, fogantyúkat.

 

Turista osztályon 1 db, 8 kg-os kézipoggyász felvihető a fedélzetre (mérete max. 55x40x20 cm).

  

Feladott poggyász: 

 

Business osztályon 2 db feladott poggyászt (összsúly 40kg) tartalmaz az ár,
Premium turista osztályú díjtétel vásárlása esetén pedig 1 db 20kg súlyú poggyászt.
"Basic" turista árkategória esetén a poggyász csak felár ellenében adható fel.
Ennek ára irányonként 35.00 eurótól kezdődik, függ az útvonaltól, utazás időpontjától és egyéb feltételekről.

 

 

Bővebben

airBaltic Kisokos

Tudnivalók utazási irodáknak

 

Részletek

KAPCSOLAT

airBaltic képekben