airBaltic, a Baltikum vezető légitársasága

Az airBaltic ún. hibrid légitársaság, ötvözi a fapados és hagyományos modell tulajdonságait: választható többféle árkategória turista osztályon vagy magas színvonalú business osztály a hozzá tartozó kiegészítő szolgáltatásokkal.


Minden útvonalon a legújabb Airbus A220-300 géptípussal repül, amely a korábbi géptípusokhoz képest szélesebb üléssel, nagyobb ablakokkal, a kézipoggyász számára nagyobb tárhellyel rendelkezik, így garantáltan javul az utazási élmény. Jellemzője, hogy rendkívül halk, negyed annyira zajos, mint egy átlagos repülőgép, és egyben jelenleg a „legzöldebb”, környezetet kímélő géptípus.

 

2023. május 27-én az airBaltic Rigában átvette 42. Airbus A220-300 típusú repülőgépét is. Ez volt a harmadik Airbus A220-300-as szállítás az airBaltic számára az idei évben. Ez az airBaltic által megrendelt 50 darab Airbus A220-300 része. Ezen kívül a légitársaság 30 opcióval és vételi joggal rendelkezik még ugyanerre a repülőgéptípusra.

 

  

Büszkék vagyunk!

A tavalyi első helyet megőrizve, 2023-ban is az airBaltic kapta a "Kelet-Európa legjobb légitársasága" címet a Skytrax World Airline Award díjátadó gálán!

 

Repülőjáratok Budapestről

Fedezze fel Rigát!

 

2023. március 27-től a nyári szezonban már heti 3 közvetlen járat (hétfő, csütörtök és szombat) közlekedik Budapest és Riga között, még több csatlakozási lehetőséget biztosítva a balti és skandináv országokba!

 

Lettország fővárosa, Riga egy kicsit fehér folt a városlátogatásra tervezett desztinációk térképén, pedig mindenképpen megér egy látogatást. Gyönyörűen felújított óvárosa, Vecriga, az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, változatos, sok évszázados építészetével és számos kulturális programjával az egyik leginkább ajánlható, megfizethető úti cél.  A jobbnál jobb éttermek  az északi konyha jellegzetes alapanyagaiból kínálnak igazi kulináris élvezetet. Garantált, hogy kellemes csalódásban lesz része az idelátogatóknak.

 

 

A jelenleg elérhető útvonalakról itt található bővebb információ.

Hova repülhet velünk?

Rigán túl 70+ további úti cél!

Az airBaltic járatokkal számos Rigán túli városba is el tudunk jutni. Rövid csatlakozással érhető el a szomszédos Tallinn, Vilnius, Helsinki, de a Baltikumon túl is szép számú, 70+  úticélt érhetünk el az airBaltic járatokkal.

 

A lett airBaltic légitársaság rekord számú, összesen 20 új célállomást kínál a 2023-as nyári szezonban Rigából, Tallinnból, Vilniusból és Tamperéből. A nyári menetrend első járata 2023. április 2-án indult Rigából Isztambulba. A légitársaság történetében ez a legnagyobb számú új útvonal, melyet valaha is bejelentett egyetlen szezonban.

  

A fedélzeten - felár ellenében - felszolgált ételek és italok kiváló minőségűek, megfizethetőek. A lett konyha egyébként is méltó versenytársa a skandináv konyhaművészetnek, hiszen alapanyagban, az elkészítés módjában, tálalásban is nagyban hasonlít a skandináv konyhához, ami valljuk be, egyértelmű garancia a minőségre.

 

Business osztályon utazóknak természetesen a fedélzeti ellátást és a feladott poggyászt is tartalmazza a repülőjegy. 

 

  

Kérje ajánlatunkat!

2023 októberében ünnepli az airBaltic fennállásának 28. évfordulóját.

„Lenyűgöző volt az elmúlt 28 év! Sok mérföldkövet értünk el ez idő alatt, büszke vagyok a légitársaságunkra és az elhivatott csapatunkra, amely az üzlet minden területéről gondoskodik” – mondta Martin Gauss, a légitársaság elnök-vezérigazgatója. „Mindezt nem tudjuk elképzelni a utasaink nélkül – legyenek akár hűséges törzsutasok, akár olyanok, akik első utazásukra készülnek velünk! Köszönjük a bizalmat és reméljük hamarosan találkozunk az airBaltic fedélzetén!” – tette hozzá.

 

Az airBaltic 1995 kora őszén jött létre a lett állam és a SAS Scandinavian Airlines megállapodásával. Az első járat 1995. október 1-én indult Riga és Stockholm között egy Saab SF340 géppel. Már abban az évben a légitársaság 4400 utast szállított, 209 járattal. Az elmúlt a 28 év alatt az airBaltic összesen már több mint 55 millió utassal és 880.000 járattal büszkélkedhet.

 

Jelenleg az airBaltic több mint 2400 alkalmazottat foglalkoztat, de a létszám a jubileumi hónapban el fogja érni a 2500-at. A dolgozók átlag életkora 35 év, a létszám 46% nő-a, 54%-a férfi, az átlagos szolgáltató idő 6 év és 7 kolléga az alapítás óta dolgozik a cégnél. A légitársaság több mint 100 járatot üzemeltet Riga, Tallinn, Vilnius és Tampere kiindulással és széles körű átszállási lehetőséget biztosít európai, közel-keleti, észak-afrikai és kaukázusi célállomásokra.

 

Új lehetőséggel bővül az airBaltic törzsutas programja, már a 2-16 év között gyerekek/fiatalok is gyűjthetnek pontokat utazásaik során a hozzájuk tartozó felnőtt airBaltic klubtag egyenlegére Friends&Family program keretében. A csatlakozási lehetőségről és a tagság előnyeiről az utasok a légitársaság weboldal tájékozódhatnak.

Új airBaltic bázis Gran Canaria-n a 2023/24-es téli szezonban

Az airBaltic légitársaság szezonális bázist nyit Gran Canaria-n Las Palmas-ban a közelgő téli szezonra, 2023. október végétől kezdődően.

A légitársaság két Airbus A220-300 típusú repülőgépe fog Gran Canaria repülőterén állomásozni és onnan 10 közvetlen útvonalat fog kiszolgálni, többek között: Riga, Koppenhága, Oslo, Tallinn, Tampere, Vilnius direkt járatokkal.

A szezonális bázis létrehozásával az airBaltic a téli napsütéses és szabadidős igényeket igyekszik majd kiszolgálni, a már meglévő tenerifei járatok mellett.

Az airBaltic utasai mostantól fenntartható repülőgép-üzemanyagot is vásárolhatnak

Think Green, Fly Green

 

A lett airBaltic légitársaság - a fenntartható repülőgép-üzemanyag (Sustainable Aviation Fuel - SAF) légiforgalomban betöltött növekvő jelentőségének tudatosítása és a klímasemlegességi célok elérésének érdekében - fokozatosan lehetőséget kínál az utasoknak, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást, az ún. ökológiai lábnyomot.

 

A fenntartható repülőgép-üzemanyag egy olyan üzemanyag, amely megfelel a repülési követelményeknek, fenntartható módon állítják elő és termelése során a kőolaj helyett alternatív nyersanyagokat használnak. Az airBaltic 2020 óta használ a fenntartható repülőgép-üzemanyagból, 2022-ben az üzemanyag körülbelül 4,4%-a tartalmazott SAF-kiegészítőket.

 

Figyelembe véve, hogy egyre növekszik azoknak az utazóknak a száma, akik számára fontos a környezettudatosság, így a légitársaság 2023. május 24-től lehetőséget ad az utasoknak, hogy hozzájáruljanak a fenntartható jövőhöz azzal, hogy opcionálisan a repülőjeggyel együtt SAF-t is vásárolnak, melynek ára a repülőjegyek típusától függően változik. Az airBaltic Club törzsutas tagoknak is lehetőségük lesz hűségpontjaik felhasználásával korlátlan mennyiségű SAF vásárlására.

Az airBaltic 12 hónapon belül beszerzi és felhasználja a felajánlott üzemanyagot.

 

A légitársaság kiemelt céljai között szerepel a szén-dioxid-semlegesség 2050-ig történő megvalósítására irányuló kötelezettségvállalás.  Bővebb információ  légitársaság weboldalán található.

 

 

 

Hasznos információk

Check-in

 

Az online /mobil check-in ingyenes és mindenképpen ajánlott is elvégezni, hiszen a repülőtéri check-in az alacsonyabb ártípusoknál (Green, Green plus) díjköteles (35EUR)

 

Bővebben

Fedélzeti szolgáltatás

  • Business osztályon a repülőjegy ára tartalmazza a fedélzeti ellátást, a napszaknak megfelelő hideg vagy meleg ételt és italokat.
  • Turista osztályon térítés ellenében vehető igénybe, és akár előre is megrendelhető.

 

Poggyász

Kézi poggyász: 

 

  • Business osztályon: két kézipoggyász, melynek egyenkénti mérete nem nagyobb, mint 55cm x 40cm x 23cm (max. 8 kg), beelértve a kerekeket, fogantyúkat. 
  • Turista osztályon 1 db, 8 kg-os kézipoggyász felvihető a fedélzetre (mérete max. 55x40x20 cm) + 1 személyes tárgy (max. 30x40x10 cm) összesen max. 8 kg

  

 

Feladott poggyász: 

 

  • Business osztályon 2 db feladott poggyászt (összsúly 46 kg) tartalmaz az ár
  • Classic turista osztályú díjtétel vásárlása esetén 1 db 23 kg súlyú poggyászt. 
  • Green és Green Plus árkategória esetén a poggyász csak felár ellenében adható fel. 

 

 

Bővebben

KAPCSOLAT

airBaltic képekben