airBaltic, a Baltikum vezető légitársasága

Az airBaltic ún. hibrid légitársaság, ötvözi a fapados és hagyományos modell tulajdonságait: választható többféle árkategória turista osztályon vagy magas színvonalú business osztály a hozzá tartozó kiegészítő szolgáltatásokkal.


Minden útvonalon a legújabb Airbus A220-300 géptípussal repül, amely a korábbi géptípusokhoz képest szélesebb üléssel, nagyobb ablakokkal, a kézipoggyász számára nagyobb tárhellyel rendelkezik, így garantáltan javul az utazási élmény. Jellemzője, hogy rendkívül halk, negyed annyira zajos, mint egy átlagos repülőgép, és egyben jelenleg a „legzöldebb”, környezetet kímélő géptípus.

 

 

 

Repülőjáratok Budapestről

Fedezze fel Rigát!

 

A téli menetrendben 2022. október 30. és 2023. március 27. között sajnos a budapesti járat nem közlekedik , de Bécsből heti 12 járat indul.

 

Az airBaltic Budapest-Riga közvetlen járata 2023. március 28-án indul újra heti két járattal, keddi és szombati napokon. 

 

Lettország fővárosa, Riga egy kicsit fehér folt a városlátogatásra tervezett desztinációk térképén, pedig mindenképpen megér egy látogatást. Gyönyörűen felújított óvárosa, Vecriga, az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, változatos, sok évszázados építészetével és számos kulturális programjával az egyik leginkább ajánlható, megfizethető úti cél.  A jobbnál jobb éttermek  az északi konyha jellegzetes alapanyagaiból kínálnak igazi kulináris élvezetet. Garantált, hogy kellemes csalódásban lesz része az idelátogatóknak.

 

 

A jelenleg elérhető útvonalakról itt található bővebb információ.

 

   

Hova repülhet velünk?

Rigán túl 70+ további úti cél!

Az airBaltic járatokkal számos Rigán túli városba is el tudunk jutni. Rövid csatlakozással érhető el a szomszédos Tallinn, Vilnius, Helsinki vagy akár Szentpétervár, de a Baltikumon túl is szép számú, 70+  úticélt érhetünk el az airBaltic járatokkal.

 

A fedélzeten - felár ellenében - felszolgált ételek és italok kiváló minőségűek, megfizethetőek. A lett konyha egyébként is méltó versenytársa a skandináv konyhaművészetnek, hiszen alapanyagban, az elkészítés módjában, tálalásban is nagyban hasonlít a skandináv konyhához, ami valljuk be, egyértelmű garancia a minőségre.

 

Business osztályon utazóknak természetesen a fedélzeti ellátást és a feladott poggyászt is tartalmazza a repülőjegy.

 

 

  

Kérje ajánlatunkat! 

Repülni jó!

Az első CS300 (Airbus A220-300) típusú repülőgép érkezése Budapestre

airBaltic és a fenntarthatóság

Think Green, Fly Green

 

A légitársaság különösen nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, a károsanyag kibocsátás csökkentésére, repülés közben és az előkészítő, kiegészítő tevékenységek szervezésekor is. A célok és elért eredmények megtekinthető az airBaltic weboldalán 

Hasznos információk

Check-in

 

Az online /mobil check-in ingyenes és mindenképpen ajánlott is elvégezni, hiszen a repülőtéri check-in az alacsonyabb ártípusoknál (Green, Green plus) díjköteles (35EUR)

 

Bővebben

Fedélzeti szolgáltatás

  • Business osztályon a repülőjegy ára tartalmazza a fedélzeti ellátást, a napszaknak megfelelő hideg vagy meleg ételt és italokat.
  • Turista osztályon térítés ellenében vehető igénybe, és akár előre is megrendelhető.

 

Poggyász

Kézi poggyász: 

 

  • Business osztályon: két kézipoggyász, melynek egyenkénti mérete nem nagyobb, mint 55cm x 40cm x 23cm (max. 8 kg), beelértve a kerekeket, fogantyúkat. 
  • Turista osztályon 1 db, 8 kg-os kézipoggyász felvihető a fedélzetre (mérete max. 55x40x20 cm) + 1 személyes tárgy (max. 30x40x10 cm) összesen max. 8 kg

  

 

Feladott poggyász: 

 

  • Business osztályon 2 db feladott poggyászt (összsúly 46 kg) tartalmaz az ár
  • Classic turista osztályú díjtétel vásárlása esetén 1 db 23 kg súlyú poggyászt. 
  • Green és Green Plus árkategória esetén a poggyász csak felár ellenében adható fel. 

 

 

Bővebben

KAPCSOLAT

airBaltic képekben