| Regisztráció
Keresés az oldalon
 
 

Bemutatkozás

A valaha regionális légitársaságként induló Singapore Airlines az elmúlt évtizedekben a világ egyik vezető utas- és teherszállítójává nőtte ki magát. Ma modern és fiatal gépparkkal rendelkezik, bázisa pedig a szingapúri Changi repülőtér – melyet rendre a világ legjobb repülőterének nyilvánítanak – átszállópontként, mondhatni kapuként szolgál Ázsiába és az azon túli célállomásokra.

A Singapore Airlines hosszú utat tett meg a szerény kezdetektől napjainkig. Története 1947 májusában kezdődött, amikor a Malayan Airways útjára indított egy kétmotoros Airspeed Consul gépet Szingapúr, Kuala Lumpur, Ipoh és Penang között. Az utasok száma egyre növekedett, s ilyenformán a fiatal légitársaságnak is bővülnie kellett. Így történt, hogy 1955-ben már egy Douglas DC3-as flottával rendelkezett. A Malájziai Államszövetség 1963-as megalakulása a légitársaság nevének kétszeri megváltoztatását vonta maga után: először Malaysian Airways lett, majd három évvel később, igazodva a két részvényeshez, Malájzia és Szingapúr kormányához, Malaysia-Singapore Airlines-ra (MSA) módosult a nevük.

1972 októberében, az MSA megszűntével két új légitársaság született: a Malaysia Airline system (a mai Malaysia Airlines) és a Singapore Airlines. Szingapúr ekképpen megalakult új nemzeti légitársasága szerény, mindösszesen 10 gépet számláló flottával, 6000 alkalmazottal, egy 18 ország 22 városát érintő útvonalhálózattal, ám egyszersmind határtalan ambícióval és háta mögött 25 év tapasztalatával indult útjára. Gyarapodása nem is váratott magára: a légitársaság rövidesen modernizálta gépparkját és szinte utolérhetetlen ütemben emelte szolgáltatásai színvonalát. A távolra tekintő tervek, az újabb és újabb beruházások és termékújítások jóvoltából tekintélye és profitja is jelentékenyen megnövekedett – úgy is mondhatnánk: a piciny ázsiai szigetállam szerény légitársasága igazi óriás lett.

Hírek

 • Kapacitás bővítés a Singapore Airlines útvonalain

  Ázsiában, Európában és az ausztrál útvonalakon is növeli járatai számát a Singapore Airlines.

  [ tovább ]
 • Új gép az airBaltic flottájában

  A légitársaság átvette a megrendelt 13db CS300 típus első gépét.

  [ tovább ]
 • Rövidített nyitvatartás 2017.május 03.

  Ezúton tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy

  [ tovább ]

Online foglalás

Online parkolás Online biztosítás